TELE TERAPİ SÜRECİ VAKA ONAM FORMU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, SBF, DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ & DİLKOM MÜDÜRLÜĞÜ
                             TELE TERAPİ SÜRECİ VAKA ONAM FORMU
Çocuğunuzun, kendinizin ya da bir yakınınızın devam etmekte olan dil ve konuşma terapisi Mart 20202 tarihinden bu yana pandemi şartlarına bağlı olarak, ne yazık ki, yüz yüze sürdürülememektedir. Bu nedenle sizlere önerdiğimiz terapi şekli TELE TERAPİdir.
Tele terapi “değerlendirme, müdahale veya danışmanlık gibi profesyonel hizmetlerin verilmesi amacıyla terapistin vaka ile veya terapistin terapist ile -telekominikasyon (radyo, tv, internet gibi) teknolojilerini kullanarak- bağlanması yoluyla uzaktan yürütülmesidir” (ASHA).
Bu tanımda da belirtildiği gibi biz terapilerimizi ZOOM gibi çok bilinen dijital toplantı sistemi üzerinden yürüteceğiz.
Terapist ve siz, çocuğunuz veya yakınınız belirleyeceğiniz uygun bir terapi saatinde birlikte çalışacağınız bilgisayar/telefon tabanlı bir seansa katılacaksınız. İşte, TELETERAPİ budur.
Doğru şekilde uygulandığında bu tip hizmet iletimi yüz yüze terapilerde olduğu eşitlikte fayda sağlar. Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi öğrencileri bu hizmeti sizler için kullanmaya hazırdırlar.
Bu bilgiler doğrultusunda aşağıdaki bilgileri lütfen okuyun ve terapi hizmetini almak için onay verin.

1. Teleterapinin bilgisayar/telefon üzerinden ZOOM uygulaması yoluyla yapıldığını biliyorum,
  2. Tele terapide benim/çocuğumun/yakınımın dil ve konuşma sorununun sözel veya görsel iletişim yoluyla ele alınacağını biliyorum,
  3. Terapistime veya DİLKOM’a önceden haber vererek mevcut terapimi sonlandırabilme hakkımın olduğunu biliyorum,
  4. Tele terapide terapime dair bilgi gizliliğinin sizler tarafından korunduğu gibi, ben de seans sırasında bana/çocuğuma/yakınıma verilen terapinin/danışmanlığın gizli tutulması gerektiğini ve 3. Şahıslarla ve/veya sosyal medya hesaplarında paylaşılmaması gerektiğini biliyorum,
  5. Tele terapi seanslarım için gerekli bilgisayarı ve internet erişimini sağladığım, bilgisayarımdaki bilgi güvenliğini ayarladığımın, ev içinde yeterli aydınlatmaya ve mahremiyete sahip, dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak bir yer sağladığımın ve tele terapi seansım için ne ailemden ne çevremden izinsiz giriş çıkışların olmayacağının sorumluluğunu alıyorum,
  6. Teknik zorluklarda yardımcı olması veya çocuğumu/yakınımı terapi sırasında tutması için odada bir yetişkinin bulunması gerektiğini biliyorum,
  7. Tele terapi sırasında benim/çocuğumun/yakınımın -yüz yüze terapi seanslarında da olduğu gibi- yiyip içmemesi ve başka bir işle meşgul olmaması, terapi sırasında oda ve ortam değiştirmemesi gerektiğini biliyorum,
  8. Katıldığınız tele terapinin bir eğitim programına ait olduğunu, terapileri Anadolu Üniversitesi-DKT son sınıf öğrencilerinin yapacağını, diğer öğrencilerin bu terapileri gözleyeceğini, terapilerin sürekli olarak öğretim üyeleri tarafından gözetim altında olacağını ve yapılan terapinin zararlı bir sonuç getirmeyeceğini biliyorum.

Lütfen, Tele terapi süreci hakkında bilgilendirmeyi okuyun ve onaylayın

1. Bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza ZOOM kurun.
  2. ZOOM ücretli bir kurulum değildir.
  3. Seanslar ilk değerlendirme seansı için 30-40 dakika arasında olup, takip görüşmeler ise bireyin durumuna göre en fazla 30-40 dakika değişecektir.
  4. Terapistiniz, elinde olmayan nedenlerle seansa geç katılması durumunda, görüşme süresini uzatarak ilgili seans süresini tamamlar.
  5. Terapi alan kişi seansa geç katıldığında ise görüşme süresine ekleme yapılmaz, seans öngörülen zamanda biter.
  6. Terapi esnasında bizler tarafından katılımına müsaade edilmeyen üçüncü bir kişinin varlığı ya da bağlantı koşullarınızın mahremiyeti, yeterli veri güvenliği ve teknik koşulların (bağlantı hızı vb) sağlanmadığı hallerde sorumluluk tarafınıza aittir.
  7. Seansınız en az bir gün öncesinden Whats up veya telefon araması ile doğrulanır. Seansa gelemeyeceğiniz durumda, seans saatinden en az 12 saat öncesine kadar seansınızı ücretsiz iptal etme hakkına sahipsiniz. 12 saat öncesine kadar iptal edilmeyen seansların ücretini ödemiş kabul edilirsiniz. Seansa gelememekle ilgili haklı bir sebebiniz varsa ve bunu belgelendirdiğinizde ödediğiniz ücret bir sonraki terapiye devir olur.
  8. Tele terapinin aylık 4 seanslık ücreti 100 Türk lirasıdır.
  9. Önceden DİLKOM’da burslu terapi alıyor iseniz bu burs devam edecek ama yeni burs talepleri kabul edilmeyecektir.
  10. Ücret ödenmeden ve onam formu imzalanmadan tele terapi seansları başlatılmayacaktır.

DİLKOM Tele-terapi ücretlerini aşağıda belirtilen hesaplara yatırabilirsiniz.
TC. ZİRAAT BANKASI, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
ŞB. KODU 1900
Hesap Adı: A.Ü.Dil Ve Konuş.Bozuk:Eğt. Ve Uyg.Mer. D.S.İ.
HESAP NO: 96099102-5001
 IBAN NO: TR180001001900960991025001

Yukarıdaki bilgileri dikkatlice okudum, anladım ve kabul ettim. İstenen şartları sağlama konusunda onayım vardır. (imza şart değildir ama ad soyad ve günün tarihini yazınız).

Vakanın adı soyadı                        Vaka yakınının adı soyadı                             Tarih